Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

... Με υγεία κι ευτυχία!! Τί είναι, όμως, η υγεία;





... Με υγεία κι ευτυχία!! Τί είναι, όμως, η υγεία;
Η ζωή που εκπληρώνει το νόημά της είναι η κατάσταση, κατά την οποία το άτομο έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τον εαυτό του, με τους άλλους, με τη φύση και με το Θεό, ώστε, θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε, υγεία είναι η δυνατότητά του να αντλεί ευχαρίστηση από την επικοινωνία του αυτή (από τη μονογραφία μου: ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ: η διαχείριση της ζωής και του θανάτου.
Όσο για την ευτυχία. Μπορώ να το πω, ορίζοντας το όριό της. Είναι ό,τι ένοιωσε ο γιατρός Bruner, στη συγκλονιστικότερη στιγμή όλων των ιατρικών στιγμών!!!

2 σχόλια:

  1. καταπληκτικος ορισμος, πολυ Αριστοτελικος με την τελεολογικη του προσέγγιση , αλλά νομιζω οτι στο βαθος ειναι τρομακτικος αφου αν μετρηθουμε ολοι με αυτα τα standards ειμαστε αρρωστοι λιγο αρκετα πολυ παρα πολυ απειρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά αρχή, ο Bruner, διενεργώντας μια ενδομητρική διόρθωση δισχιδούς ράχεως,σε έμβρυο, επιτυχώς, εξαασφάλισε την ενδομήτρια και, ακολούθως, εξωμήτρια ζωή του. Τελειώνοντας, ο...ακόμη ενδομήτριος πιτσιρικάς άπλωσε το χεράκι του, έξω από τον αμνιακό σάκκο, που είχε προσωρινά διανοιχθεί για την επέμβαση, και έσφιξε το δάκτυλο του χειρουργού-σωτήρα του! Νομίζω ότι ό,τι αισθάνθηκε ο αποσβολωμένος χειρουργός είναι το όριο της ευτυχίας. Όσο για την υγεία, κατά τα προσωπικά μου βιώματα, είναι η ικανότητα του καθενός να αντλεί ευχαρίστηση από τις ανθρώπινες σχέσεις, ιδίως, όταν δεν προτίθεται να τις καταναλώνει.
    Σ΄ευχαριστώ ιδιαίτερα πολύ για το σχόλιό σου! τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή